600 г пилешко филе
280-300 г оризови спагети
800 г замразен зеленчуков микс
4 скилидки чесън
парченце (2 см) пресен джинджифил
соев сос
черен пипер
олио за пържене
Почистете чесъна и джинджифила и ги нарежете на ситно. Запържете ги леко в сгорещено олио в дълбок тиган, докато чесънът започне да променя цвета си. Извадете ги с решетъчна лъжица. Оформете пилешкото месо на тънки ивички и го изпържете бързо в същата мазнина. Извадете го и го сложете на топло място. Ако се налага, в същия съд от пърженето налейте още малко мазнина. Щом се сгорещи, сипете зеленчуковия микс. Бъркайте го непрекъснато, докато зеленчуците омекнат. Когато станат готови, добавете пилешкото. Сипете оризовите спагети в дълбока купа и ги залейте с кипяща вода. Оставете ги да престоят 3 мин. След това ги отцедете добре в гевгир. Добавете оризовите спагети към зеленчуците и месото в тигана и разбъркайте. Овкусете ястието с черен пипер и поръсете със соев сос.