300-500 гр. инстантни оризови спагети
2 с. л. олио
3 или повече скилидки чесън (счукани или накълцани)
250 гр. пилешко месо (нарязано на малки парченца)
2-3 яйца
1 ч. ч. бобени кълнове
1/4 ч. ч. нарязани или смлени фъстъци
1 червена люта чушка (ситно нарязана)
1 ч. ч. нарязано зеле
магданоз
резени лимон
За соса:
1/4 ч. ч. бял винен оцет
2 с. л. захар
3 с. л. червен пипер
Накиснете оризовите спагети в студена вода най-малко 2 ч. преди да започнете да готвите. Прецедете ги.
Загрейте олиото в уок или тиган и запържете чесъна за 30 сек., като бъркате непрекъснато. Прибавете пилето и пържете като бъркате докато се опържи отвътре. Прибавете спагетите и продължете да бъркате. Прибавете продуктите за соса и варете няколоко мин. (около 2 мин.), така че спагетите да поемат голяма част от него. Избутайте спагетите отстрани в тигана или ги извадете и прибавете в центъра яйцата. Започнете да ги бъркате чак след като са се опържили отчасти, така че да се образуват бели и жълти ивици. След като се опържат напълно ги размесете със спагетите. Прибавете 1/2 ч. ч. бобени кълнове, фъстъците и лютата чушка и разбъркайте. Сервирайте спагетите горещи заедно с останалите бобени кълнове, зелето и магданоза. Сервирайте с резените лимон, които да бъдат изстискани върху спагетите.