Оризови топки
14 Февруари 2014
20860
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се сварява в подсолена вода, след което се прецежда. Кашкавалът се настъргва, а беконът се накълцва.
В малък съд се смесват маргарина и яйцата, така че да се получи гладка смес. Отделно се смесват галетата и сметаната.
В голяма купа се слагат отцеденият ориз, сместа от маргарин и яйца, сместа от галета и сметана, кашкавалът и беконът. Добавят се подправки на вкус и се разбърква добре.
От приготвена смес се оформят топчета с големината на орех и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари