Освежаваща лимонова наслада за следобедното ви кафе
12 Декември 2015
12646
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
3/4 ч.чаша фино бялобрашно
1/2 ч.чаша масло илимаргарин, омекнали на стайна температура
1/4 ч.чаша пудра захар
За пълнежа:
1 опаковка (за 6 порции) готова смес за лимонов пудинг (крем)
1/2 ч.чаша кристална захар
1/4 ч.чаша вода
2 жълтъка
2 ч.чаши вода
1 опаковка (225-230 гр.)крема сирене, нарязано на кубчета
2 ч.чаши малки бонбони маршмелоу
2 ч.чаша бита сметана (или готов замразен сметановтопинг, предварително размразен преди употреба)
Загрейте фурната предварително на 200 градуса. В средно дълбока купа сипете всички съставки за основата и ги разбийте добре с електрически миксер на ниска скорост за около минута, като периодично обирате сместа от стените на купата.
Продължете да разбивате на средна скорост още около 2 минути, или до получаване на кремообразна консистенция. Разстелете сместа на дъното на ненамаслена форма с подвижно дъно с диаметър около 23 см. Печете 12 – 15 минути, или до златисто кафяво. Оставете да изстине напълно.
Пригответе пудинга от опаковката според указанията, като използвате кристалната захар, 1/4 чаша, жълтъците и 2-те чаши вода; леко охладете пудинга. Добавете вътре крема сиренето, докато се поеме от сместа. Охладете напълно – за около час. Добавете бонбоните маршмелоу и битата сметана (топинг). Разнесете сместа върху основата.
Покрийте сладкиша с фолио и оставете в хладилник за най-малко 3 часа, докато се втвърди, но за не повече от 24 часа. Прокарайте остър нож по ръба на формата, за да отделите десерта; откопчайте обръча на формата и го отстранете. Съхранявайте в хладилник до сервирането.
Пригответе пудинга от опаковката според указанията, като използвате кристалната захар, 1/4 чаша, жълтъците и 2-те чаши вода; леко охладете пудинга. Добавете вътре крема сиренето, докато се поеме от сместа. Охладете напълно – за около час. Добавете бонбоните маршмелоу и битата сметана (топинг). Разнесете сместа върху основата.
Покрийте сладкиша с фолио и оставете в хладилник за най-малко 3 часа, докато се втвърди, но за не повече от 24 часа. Прокарайте остър нож по ръба на формата, за да отделите десерта; откопчайте обръча на формата и го отстранете. Съхранявайте в хладилник до сервирането.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари