Основно сицилианско тесто

вход през zajenata.bg
Основно сицилианско тесто
admin
Добавена от: admin
8366
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

630 гр. брашно (високо съдържание на глутен)
340 мл вода
6 гр. мая (прясна или суха)
2 щипки сол
60 мл. качествен зехтин
 

Разтворете маята в малка част от водата (предварително леко затоплена) и оставете да шупне. Пресейте брашното със солта, направете кладенче и в него изсипете кашата с маята и останалата вода. Започнете да оформяте тесто, като постепенно добавяте мазнината. Месете, докато тестото стане меко и еластично. Оставете го да втасва в покрит с кърпа съд на топло място, докато удвои обема си. Готовото тесто използвайте за приготвянето на пици, мекици и други тестени изделия. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft