Основно сицилианско тесто
14 Януари 2014
8366
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтворете маята в малка част от водата (предварително леко затоплена) и оставете да шупне. Пресейте брашното със солта, направете кладенче и в него изсипете кашата с маята и останалата вода. Започнете да оформяте тесто, като постепенно добавяте мазнината. Месете, докато тестото стане меко и еластично. Оставете го да втасва в покрит с кърпа съд на топло място, докато удвои обема си. Готовото тесто използвайте за приготвянето на пици, мекици и други тестени изделия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари