От 1 литър мляко направих цял килограм мек домашен кашкавал за 5 минути! Гостите са във възторг:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 1 литър мляко направих цял килограм мек домашен кашкавал за 5 минути! Гостите са във възторг:
От 1 литър мляко направих цял килограм мек домашен кашкавал за 5 минути! Гостите са във възторг:
6225
От 1 литър мляко направих цял килограм мек домашен кашкавал за 5 минути! Гостите са във възторг:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-лесният и икономичен начин за приготвяне на "сирене" в домашни условия.

От един литър мляко се получават малко повече от 1 килограм вкусно меко " сирене ", което се нарязва лесно и е чудесно за сервиране като лека закуска, за добавяне към салати, сандвичи и различни ястия.

Когато прочетете рецептата, сигурно ще се изненадате да научите, че много от  "сирената" и "кашкавалите" в търговската мрежа се приготвят по подобен начин.

Оригиналното сирене, което познаваме като такова, се приготвя по съвсем различен начин. За да се получи качествено сирене от 1,2 кг, понякога са необходими от 5 до 10 литра мляко, а при сиренето процедурата е още по-дълга и сложна.

Така че с тази рецепта няма да получите оригинално сирене, а висококачествен млечен продукт, подобен на разните купешки "гауди".

Приготвено в домашни условия без никакви други добавки и с огромна разлика в цената си заслужава да си запишете рецептата и да я пробвате. Ето какво ви трябва за този Мек домашен кашкавал :

Мек домашен кашкавал

Продукти: 

  • 800 мл прясно мляко
  • 70 г нишесте
  • 1/2 чаена лъжичка сол или на вкус
  • 10 г масло
  • 100 г настърган кашкавал

Приготвяне: 

Поставете всички съставки в тенджера, с изключение на кашкавала, след което разбъркайте на ръка, докато нишестето се разтвори и няма бучки. Слага се на огъня и се загрява при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг.

смес на котлона

След това добавете настъргания кашкавал и продължете да варите на умерен огън, докато се разтопи напълно. Сместа е готова, така че я изсипете в подходящ съд, застлан с прозрачно стреч фолио.

кашкавален сос

течно сирене

Можете също да използвате празна кутия от мляко, като отрежете горната част. Покрийте сместа с найлонова торбичка или стреч фолио и оставете да се охлади и стегне в хладилник за няколко часа.

гъста кашкавалена смес

кутия от мляко

форма от кутия

След това го извадете от формата и нарежете на тънки резени или според формата на формата нарежете на кубчета, пръчици и др. Много е декоративно, ако се сервира отгоре поръсено с билки и малко зехтин.

мек домашен кашкавал

Да ви е сладко!

филийки домашен кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft