Поради ограниченото време, много от нас рядко се отдават на радостта от домашните печива. Често подготовката изисква продължително месене на тестото или внимателно боравене с плънката, което прави процеса трудоемък.
Предлагаме ви рецепта за Ябълкови мързеливки - нещо като понички, които се приготвят лесно с подръчни основни продукти. Това е чудесен избор за бърза закуска или похапване между храненията.
Нека да започнем. Ето необходимите продукти:
Ябълкови мързеливки
Продукти:
- 350 гр.брашно
- 1 яйце
- 1 ябълка
- 3 с.л. захар
- щипка сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 с.л.олио
- 200 гр.заквасена сметана
- 50 мл прясно мляко
- ванилена захар
Приготвяне:
В голяма купа разбийте едно яйце с три супени лъжици захар, добавете щипка сол и ванилия на вкус.
След това изсипете 200 грама заквасена сметана и 50 мл мляко, разбъркайте всичко добре с бъркалка.
Добавете една ситно нарязана ябълка в купата.
Постепенно добавете брашното и бакпулвера, омесете тестото до гладкост.
Снимка: jemchyjinka.online
Преминаваме към оформянето на поничките. За да предотвратите залепването на тестото по ръцете, намажете ги с растително масло. Откъсваме малки парченца тесто и ги оформяме на рулца със заострени краища.
Изпържете поничките в тиган от двете страни до златисто кафяво.
Снимка: jemchyjinka.online
След приготвяне оваляйте всяка поничка в смес от три супени лъжици захар и една чаена лъжичка канела.
Снимка: jemchyjinka.online
Вашите ябълкови мързеливки са готови! Приготвят се бързо, изглеждат вкусни и са идеални за сутрешен чай или кафе.
Да ви е сладко!
Редакция: екип "За Жената"
Заглавна снимка: YouTube