Тази лятна закуска е истинска божествена идея за всички родители! В края на краищата, малките деца са просто луди по популярните заведения за бързо хранене - и всичко пържено, разбира се. А възрастни не са изключение!
Днес нашият редакционен екип ще ви каже как да си приготвите полезно ястие, което ще бъде отлична алтернатива на вредните картофи от заведенията. Важен момент: ако подготвяте предястието за деца, поставете по-малко пипер!
Предястие от тиквички
СЪСТАВКИТЕ
0,5 кг тиквички
1 яйце
100 грама галета
50 грама кашкавал
60 g брашно
1/4 ч.лют червен пипер
1,5 ч. л. сол
1/4 ч.
20 г зехтин
1 ч.л. сушен чесън или на прах
1 ч.л. червен пипер сладък
1 ч.л. прованс билки
ПОДГОТОВКА
Нарежете тиквички на лентички и включете фурната да загрее на 220 градуса.
Сложете тиквичките в дълбока купа, след това добавете половин чаена лъжичка сол и черен пипер. Разбъркайте добре всичко.
На този етап трябва да подготвите галетата. Добавете настъргания кашкавал, чилито, чаена лъжичка сол, сушения чесън, червения пипер и провансалските билки. Разбъркайте масата, докато се получи еднаква консистенция.
Счупето яйцето в дълбока купа.
Изсипете брашното върху тиквичките и разбъркайте, така че всяко парченце да е покрито с него.
Поставете тиквичките в купа с разбито яйце и след това в купата с галетата. От всички страни оваляйте всяко.
Пригответе лист за печене: поставете го върху тавичката за печене и след това го намажете със зехтин.
Поставете във фурната и печете 7 минути, след това обърнете на другата страна
Тиквичките е хубаво да се сервират с пикантен сос. Можете да купите готов продукт от магазина или да си приготвите сами, като смесвате малко количество заквасена сметана, зеленчуци и подправки.
И вие какви летни ястия приготвяте? Не забравяйте да споделите кулинарните си открития в коментарите!