Правенето на сирене е почтено изкуство. Създаването на качествено сирене изисква задълбочени познания, богат опит и висококачествени съставки.
За приготвяне се използват само естествени съставки. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Натурално домашно сирене :
Натурално домашно сирене
Продукти:
- 3 л прясно мляко
- 4 яйца
- 400 гр. сметана с масленост повече от 20%
- 1 ч.л. сол
Приготвяне:
Първо млякото се изсипва в чист буркан.
След това в отделна купа разбийте 4 яйца със сол и заквасена сметана, след което сместа се добавя към млякото, като се разбърква добре.
След това поставете няколко слоя кърпи на дъното на голяма тенджера, върху тях поставете буркана с млечна смес и налейте вода в тенджерата, така че нивото й да е над средата на буркана.
Оставете водата да заври и оставете на умерен огън 26-28 минути, след което съдържанието се прецежда през марля, поставена в гевгир.
Изцеденото сирене се завива и се поставя под преса. До сутринта ще имате парче истинско твърдо сирене.