От 3-литров буркан мляко правя килограм сирене: вкусно, натурално и без химия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 3-литров буркан мляко правя килограм сирене: вкусно, натурално и без химия
От 3-литров буркан мляко правя килограм сирене: вкусно, натурално и без химия
1605
От 3-литров буркан мляко правя килограм сирене: вкусно, натурално и без химия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Правенето на сирене е почтено изкуство. Създаването на качествено сирене изисква задълбочени познания, богат опит и висококачествени съставки.

Но има и по-лесни за приготвяне видове сирена, които могат да се приготвят у дома. Това не е просто извара, а истинско твърдо сирене, което ще бъде отлично допълнение към вашата маса.

За приготвяне се използват само естествени съставки. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Натурално домашно сирене :

Натурално домашно сирене

Продукти:

  • 3 л прясно мляко
  • 4 яйца
  • 400 гр. сметана с масленост повече от 20%
  • 1 ч.л. сол

Приготвяне:

Първо млякото се изсипва в чист буркан.

мляко в буркан

След това в отделна купа разбийте 4 яйца със сол и заквасена сметана, след което сместа се добавя към млякото, като се разбърква добре.

След това поставете няколко слоя кърпи на дъното на голяма тенджера, върху тях поставете буркана с млечна смес и налейте вода в тенджерата, така че нивото й да е над средата на буркана.

Оставете водата да заври и оставете на умерен огън 26-28 минути, след което съдържанието се прецежда през марля, поставена в гевгир.

Изцеденото сирене се завива и се поставя под преса. До сутринта ще имате парче истинско твърдо сирене.

домашно сирене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft