От 3 чаши извара правя супер закуска за 6 човека! Пухкава, мекичка - пръсти да оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 3 чаши извара правя супер закуска за 6 човека! Пухкава, мекичка - пръсти да оближеш!
От 3 чаши извара правя супер закуска за 6 човека! Пухкава, мекичка - пръсти да оближеш!
50804
От 3 чаши извара правя супер закуска за 6 човека! Пухкава, мекичка - пръсти да оближеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От 3 чаши извара можете да приготвите невероятно вкусна закуска  за 6 членове на семейството. Ще бъде особено питателна и с деликатна текстура. За да я приготвите, просто трябва да знаете как да приготвите правилно  Запеканка от извара .

Нейната рецепта е много лесна за запомняне, защото от всичко се слага "по 3" - 3 чаши извара, 3 яйца, 3 супени лъжици захар, и още заквасена сметана и грис. Между другото, можете да замените последната съставка с оризово брашно. Това няма да направи сладкото ястие по-малко пухкаво. Освен това ще има много приятна консистенция. Ето рецептата за най- пухкавата запеканка от извара :

запеканка от извара парче

Пухкава запеканка от извара

Продукти:

  • 3 чаши извара
  • 3 яйца
  • 3 с.л.
грис
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 3 с.л. захар
  • щипка сол
  • щипка ванилия
  • стафиди - на вкус
  • Приготвяне:

    В дълбок съд комбинирайте извара с всякакво съдържание на мазнини със захар. Разбийте яйцата. Добавете заквасена сметана, сол и ванилия. Смесете всички съставки с пасатор до гладкост.

    извара с яйца

    Добавете гриса към изварата. Всичко се разбърква добре. След това добавете предварително накиснатите в топла вода (или ром) и отцедени стафиди. Смесете всички съставки отново до гладкост.

    изварено тесто в тава

    Поставете изварената смес в тава за печене. Поставете в предварително загрята до 160 градуса фурна за 50-60 минути.

    пухкава изварена запеканка

    Оставете запеканката с извара леко да се охлади, след което може да я поръсите с пудра захар. Сладостта на такива печива се съчетава добре с леката киселинност на соса от горски плодове:

    За да го приготвите, измийте добре 300 г череши. Отстранете костилките. Поставете плодовете в тенджера. Към тях добавете 50 г захар и 2 щипки смляна канела. Залива се с 50 мл вода. Сложете на огъня, разбъркайте всичко енергично. Когато се появят първите мехурчета, сипете в черешовата смес 1 с.л. царевично нишесте, разредено в 50 мл вода. Всичко се разбърква добре. След като заври, варете черешовата смес на среден огън за 1 минута, като бъркате енергично. След това добавете 1 ч.л. ванилова захар. Разбъркайте всичко добре и махнете тенджерата от котлона. Оставете сместа да изстине. След това залейте порционните парчета от запеканката с ароматния горски сос и сервирайте ястието.

    Съвет: За да добавите вкус към печивата от извара, можете да използвате стафиди или сушени боровинки. По желание добавете парченца шоколад и шайби банан към тестото с извара. Такива компоненти идеално допълват вкуса на този деликатес.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft