От всички теста, които съм опитвала, това е НАЙ! От него всичко става върхът и може да престои в хладилника до 7 дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От всички теста, които съм опитвала, това е НАЙ! От него всичко става върхът и може да престои в хладилника до 7 дни!
От всички теста, които съм опитвала, това е НАЙ! От него всичко става върхът и може да престои в...
28787
От всички теста, които съм опитвала, това е НАЙ! От него всичко става върхът и може да престои в хладилника до 7 дни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестото е наистина страхотно и всичко, което приготвите с него, става също страхотно. Уникално е за пица, понички, мъфини, кифлички, различни хлебчета и дори цял хляб. Има много рецепти за лудо тесто , но повярвайте ми, тази е различна от всички, защото е най-лудото, а рецептата е от баба ми. Най-хубавото е, че може да го приготвите предварително, а след това просто да го пъхнете в хладилника, където "чака" до 7 дни да ви дойде "музата" какво точно да приготвите от него! Ето необходимите продукти:

Лудо тесто за всичко

Необходими продукти:

  • 250 мл прясно мляко
  • 1 ч.
л. захар
  • 1 кубче прясна мая
  • 500 г меко брашно
  • 500 г твърдо брашно
  • 1 бакпулвер
  • 2 яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 3 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжичка сол
  • Начин на приготвяне:

    В купа загрейте 250 мл мляко, докато стане хладко, добавете една чаена лъжичка захар и натрошено кубче мая. Разбъркайте и оставете на топло за около 10 минути да се активира. В друга купа смесете двата вида брашно, след което добавете последователно бакпулвера, захарта, олиото и солта.

    Добавете киселото мляко със стайна температура и разбитите с вилица яйца. Добавете активираната мая към сместа, след което разбъркайте с лъжица, докато съставките се изравнят. След това продължете да месите на ръка, добавяйки постепенно пресятото брашно, докато получите хубаво гладко тесто, което не лепне по ръцете. Ако е необходимо, добавете още малко брашно.

    Поставете омесеното тесто в найлонов плик, изпуснете въздуха и завържете плика. Оставя се в хладилник за 4 часа, след което може да се използва. 

    лудо тесто

    Тестото се нарязва според нуждите, а останалото се съхранява в хладилник до седем дни. Това тесто е чудесно и за пица, както и за други различни солени и сладки печива. Преди да го използвате, извадете за няколко часа на стайна температура, за да се сгрее тестото и маята да се активира.

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft