От години така ги правя и обирам овациите - тънки като вестник, а не се късат! Естествено, че има...
18 Ноември 2016
718080
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сред рецептите за палачинки е лесно да се изгубиш. Някои използват кисело, други прясно мляко, трети смес, а четвърти - вода. Но крайният резултат зависи не само от течните съставки, а най-вече от брашното.
Днес сме ви приготвили един интересен метод за приготвяне на тънки палачинки , за които ще трябва не само брашно, но и нишесте. Няма значение какъв вид нишесте ще използвате - пшенично, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички палачинкови фенове!
Съставки:
600 мл вода
600 мл прясно мляко
1,5 чаши брашно
1,5 чаши нишесте
4 яйца
1 ч.л. сол
3 с.л.
олио
3 с.л. захар
1/2 ч.л. ванилия
Приготвяне:
- С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар.
- Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте.
- Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода.
- Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари