От дядо ми я знам-народна рецепта за домашна тор! Поливаш градината и пълниш големите кофи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
От дядо ми я знам-народна рецепта за домашна тор! Поливаш градината и пълниш големите кофи!
12225
Снимков материал: pixabay.com
От дядо ми я знам-народна рецепта за домашна тор! Поливаш градината и пълниш големите кофи!

Полезните торове ще са от полза за растенията дори през лятото. Особено ако то е горещо и сухо. Опитните градинари знаят, че растенията трябва да бъдат подкрепени сега, за да получат богата реколта през есента. Нека заедно разберем кои торове са идеални за всеки зеленчук или плод. Освен това ще споделим рецепта за тор, който определено ще бъде от полза както за зеленчуците, така и за цветята.

ПОЛЕЗНИ ТОРОВЕ

За всеки летен месец опитните градинари имат свои собствени процеси за грижа за своите растения. Например през юли зелените насаждения се нуждаят от азот повече от всякога. Това полезно вещество ще помогне на растението да придобие сила , да стане по-месесто и сочно.

Експертите съветват да се увеличи честотата на поливане на мястото, но с добавяне на кравешки тор. Този тор ще помогне да се увеличи количеството азот в почвата. Достатъчно е да се разрежда с вода в съотношение 1:10 и да се поливат зеленчуците с това. Моля, имайте предвид, че за 1 кв. м парцел със зеленчуци, имате нужда от 500 мл такъв тор.

План за действие от юли

Експертите съветват да не забравяте за минералните торове. Юли често е доста горещ месец, но освен поливане, трябва да организирате и висококачествена храна за бъдещата ви реколта.

Кокоши тор или дървесна пепел могат да се използват за биологично хранене. Това важи особено за доматите и краставиците.

Зелето изпитва остра нужда от вашата лятна подкрепа. За нея си струва да вземете специален тор от магазин за градинари и фермери. Но след 2 седмици след такова наторяване е необходимо да се разхлаби земята и да се поръси с пепел. След това е необходимо зелето да се полива обилно, така че пепелта да се абсорбира в земята и впоследствие зеленчукът да е сочен.

Здравословни торове на основата на мая

Леко ферментиралата мая също насърчава производството на азот, който е от съществено значение за зеленчуците. Но не прекалявайте - формираните плодове вече не се нуждаят от много азот.

 Достатъчно е да разредите 100 г жива мая в 10 литра вода и да я оставите на слънце. Веднага щом забележите, че във водата има малки мехурчета, можете да започнете да торите зеленчуците. Трябва да използвате около 500 мл от този здравословен коктейл за един храст. След като торът е усвоен, поливайте обилно обработените зеленчуци

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft