От какво могат да ни предпазят шоколада и червеното вино?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
От какво могат да ни предпазят шоколада и червеното вино?
6723
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
От какво могат да ни предпазят шоколада и червеното вино?

Червеното вино, шоколадът и ягодите помагат да се намали рискът от диабет . Изследване установи, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите могат да регулират нивата на кръвната захар и да предпазват от развитие на диабет тип 2.

Флавоноидите са антиоксидантни съединения, открити в растения, чай, червено вино и шоколад, които могат да осигурят защита срещу широк спектър от заболявания , включително сърдечно-съдови заболявания , хипертония, някои видове рак и деменция.

Специалистите са на мнение, че защитният ефект се дължи на по-високото съдържание на антоцианини, които можете да откриете в ягодите, касиса, къпините и боровинките. Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон показват, че високите дози на антоцианини са свързани с по-ниска инсулинова резистентност и по-добро регулиране на кръвната захар. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft