Червеното вино, шоколадът и ягодите помагат да се намали рискът от диабет . Изследване установи, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите могат да регулират нивата на кръвната захар и да предпазват от развитие на диабет тип 2.
Флавоноидите са антиоксидантни съединения, открити в растения, чай, червено вино и шоколад, които могат да осигурят защита срещу широк спектър от заболявания , включително сърдечно-съдови заболявания , хипертония, някои видове рак и деменция.
Специалистите са на мнение, че защитният ефект се дължи на по-високото съдържание на антоцианини, които можете да откриете в ягодите, касиса, къпините и боровинките. Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон показват, че високите дози на антоцианини са свързани с по-ниска инсулинова резистентност и по-добро регулиране на кръвната захар.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари