Плодовете и зеленчуците са здравословни сами по себе си, но ако ги съчетаете с подходящата добавка, само тогава ще извлечете максимума от тях и дори ще смъкнете някое кило
Следвайте съветите на диетолозите и подобрете диетата си без да променяте начина си на хранене.
20 храни, които са по-силни в двойка:
Ябълки + черен шоколад
Заради ензима катехол в ябълките и антиоксидантите в шоколада, тази комбинация има силата да подобри имунитета, да стимулира дейността на мозъка, да подобри работата на сърцето и кръвоносните съдове, както и да намали риска от рак.
Овесена каша и прясно цеден портокал
Отличен източник на феноли, което означава подобряване на работата на храносмилателната система и по-лесно освобождаване от токсини.
Свинско месо + брюкселско зеле
Свинското месо е тлъсто, за да го ядете често, но все пак съдържа селен, който предотвратява развитието на ракови клетки. Сервирайте винаги с брюкселско зеле - то повишава ефективността на селена с 13 пъти.
Домати + черен дроб
Желязото, което се съдържа в черният дроб, в комбинация с витамин С в доматите, може да ви помогне да се отървете от умората, бавния метаболизъм и проблемите със сърцето и кръвоносните съдове.
Магданоз + лимон
Също както и в предишния случай, така и тук се смесват желязото с витамин С. Това е особено важно комбинация, за подобрите имунната си система и да направите метаболизма си бърз.
Зеленчуци + кисело мляко или сметана
Комбинацията от витамини и калций е отлична. Плюс това, киселото мляко и сметаната са добри регулатори на чревната флора. Фибрите пък, които се намират в пресните плодове, помагат калция по-лесно да се абсорбира.
Авокадо + спанак
В спанака има витамин А и лутеин, но за да се задържат в тялото ни ни трябва авокадото. Тази комбинация улеснява храносмилането.
Зелен чай + лимон
Зеленият чай ще ви зареди с енергия и всички негови предимства са двойно по-силни, ако добавите няколко капки лимон, т.е. витамин С.
Домати + зехтин
Одобрено от италианците, това е отлично лекарство за сърдечно-съдови проблеми.
Месо + розмарин
Месото е добър източник на протеини, но само ако е готвено внимателно. Диетолозите твърдят, че всички ползи от месото ще бъдат по-големи, ако мариновате или просто - добавете розмарин. Заради антиоксидантите, които съдържа, предотвратява образуването на вредни вещества.