От колко сол в храната може да се умре

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
От колко сол в храната може да се умре
4615
Снимков материал: pixabay.com
От колко сол в храната може да се умре

15% от цялата смъртност в САЩ според учени от Харвард се дължи на голямата употреба на сол. Именно тя e пряката причина за около 2,5 милиона случая на смърт от инфаркт , инсулт и други сърдечносънови заболявания годишно.
Резултатите от изследването са били представени на зимната сесия на Американската асоциация по болестите на сърцето .

Учените са анализирали 247 анкети на пациенти, които страдат от сърдечносъдови заболявания.

В анкетите подробно бил описан начина им на живот и хранене, в т.ч. употребата на готварска сол. Прекалената й употреба била установена при 107 пациенти, които били с кръвно значително над нормата и куп болести на сърдечносъдовата система.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft