От коя страна на фолиото трябва да увиете храна за печене?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
От коя страна на фолиото трябва да увиете храна за печене?
9098
Снимков материал: pixabay.com
От коя страна на фолиото трябва да увиете храна за печене?

Фолиото за печене е незаменим артикул за всяка домакиня . Ястията, приготвени с него, се оказват също толкова вкусни и ароматни, колкото тези, изпечени на въглища.

И листът за печене остава чист, сякаш нищо не се е случило. 

Фолио за печене

Избор на правилната ролка фолио за съдове за печене

Важно е да знаете как да изберете правилното фолио. За всеки метод на готвене е по-добре да използвате дебело фолио. По този начин не е нужно да се притеснявате, че ще се скъса или деформира по време на процеса на печене. Ако обаче имате под ръка само руло тънко фолио, не трябва да се разстройвате. Просто го сгънете на няколко слоя и здраво закрепете от всяка страна.

Контакт на храната с въздуха по време на готвене

При печене на месни и рибни ястия във фолио е важно да няма контакт на продукта с въздуха. Затова трябва добре да закрепите краищата на фолиото от всяка страна. Но когато готвите плодове и зеленчуци, въздухът няма да пречи. Благодарение на контакта с него продуктите ще се запарят и ще станат по-меки. 

Как да постигнем златиста хрупкава коричка

Разбира се, ястието, пържено до златисто кафяво, изглежда много изкусително и апетитно. При използване на фолио обаче не всеки може да постигне този ефект. Затова е важно първо да доведете ястието до готовност и след това да го разопаковате или да премахнете фолиото. Оставете така за 10-15 минути да се пече без фолио, докато видите желания цвят. Препоръчително е ястието да се пече по този начин на горен огън. Но дори и в най-простата фурна ще получите и пържена коричка. Само в този случай трябва да махнете фолиото 5-10 минути преди да е готово. В противен случай ястието може просто да се превърне в черен въглен.

Матова и лъскава страна: как да използвате

Ако се вгледате внимателно във фолиото, ще забележите, че страните му са различни. Едната е лъскава, а втората е по-матова без гланц. Качеството на изпичане и вкусът на крайния резултат зависят от това от коя страна поставите фолиото върху тавата за печене. Така че бъдете внимателни. Гланцираната страна на ролката предава топлината по-добре и полепва по-малко върху храната. Затова трябва да се уверите, че матовата страна на фолиото е отвън.

След като прочетете нашата статия, споделете вашите готварски трикове в коментарите по-долу! 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft