Обичате ли да печете сладкиши? Тогава сигурно знаете, колко важен е блатът за една торта. Не бухне ли той, може да считате тортата за провал.
Уникален блат за торта с лимонада
Продукти:
- Яйца - 4 бр.
- Захар - 1,5 чаши
- Ванилена захар - 1 пакет
- Лимонада (всякакъв вид, стига да е газирана) - 1 чаша
- Растително масло - 1 чаша
- Брашно - 3 чаши
- Бакпулвер - 10 гр.
Приготвяне:
Основната тайна на този блат е лимонадата. Тя трябва да бъде газирана. Лимонада, която е държана отворена, отгазирана, няма да ви свърши работа. Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер. Продължавайки да разбивате, налейте на тънка струйка растителното масло, а веднага след това налейте и лимонадата. Добавете на части брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте отново с миксер. Тестото ще бъде течно, като сметана.
Изсипете тестото в подходяща форма с високи стени, предварително намаслена и набрашнена. Печете при температура от 180 градуса около 25-30 минути. След края на печенето оставете блата в изключената фурна за 20 минути. Обърнете формата с блата върху решетка и охладете напълно. Пандишпановият блат се получава много висок (около 12 см), пухкав и ароматен!
Приятен апетит!