Нямате представа как да си направите картофите, че да станат като на баба от едно време- да ви се топят в устата и да не можете да спрете да ядете? Тогава използвайте тази рецепта, която със сигурност няма да ви остави безразлични.
Изпечените картофи са далеч по- здравословни от пържените и затова този сладък картоф, който се топи в устата ще стане вашата любима рецепта:
1kg картофи (най-добре би било, ако са пресни)
1 супена лъжица сол
2l вода
50гр масло
1. Обелете картофите, след това ги измийте и нарежете на четвъртинки, поставете ги в тенджера с 2l студена вода и добавете солта. Сложете ги да се варят.
2. Включете фурната на 160 градуса и в нея поставете тавата с маслото да се затопли. Цялата тайна се състои в загряването на тавата предварително, а след това изчакайте да заври водата в тенджерата с картофите. След като се появи бяла пяна, изцедете картофите и ги поставете в тавата. С помощта на лъжица за готвене разбъркайте добре картофите, за да могат да попият добре в маслото.
3. Картофите във фурната печете на 160 градуса, докато заруменеят, а от време на време разбърквайте
4. Сервирайте със салата по желание и се наслаждавайте на страхотния вкус.