17 Юли 2019
46673
Снимков материал: pixabay.com
СЪСТАВКИ:
-
1 кг патладжани,
-
0,5 кг лук,
-
600 гр. домати,
-
1 глава чесън,
-
100 мл растително масло,
-
1 лъжица смлян пипер
Как да се приготви Апетитката от патладжан за зимата.
Време за готвене 1,5 часа.
1. Измийте старателно патладжаните, отрежете връхчетата и нарежете на кубчета.
2 Загрейте половината от растителното масло в тигана и поставете нарязаните патладжани, запържете до златисто кафяво, 5-7 минути.
Извадете и поставете ги в купа.
3. Обелете и нарежете лука. Задушете отделно в тиган с растително масло до златисто кафяво.
4. Доматите се нарязват на ситно и се запържват в растително масло за 5 минути.
5. Сложете всички печени зеленчуци в един голям съд. Добавете сол, пипер и разбъркайте. Сложете на котлона и след като заври оставете да къкри 20 минути.
6. Разпределете апетитката в буркани, затворете плътно и консервирайте във вряща вода или съхранявайте в хладилник в срок до 3-4 седмици.Поднесете с прясно изпечен хляб и се насладете на незабравимия вкус.
3. Обелете и нарежете лука. Задушете отделно в тиган с растително масло до златисто кафяво.
4. Доматите се нарязват на ситно и се запържват в растително масло за 5 минути.
5. Сложете всички печени зеленчуци в един голям съд. Добавете сол, пипер и разбъркайте. Сложете на котлона и след като заври оставете да къкри 20 минути.
6. Разпределете апетитката в буркани, затворете плътно и консервирайте във вряща вода или съхранявайте в хладилник в срок до 3-4 седмици.
Поднесете с прясно изпечен хляб и се насладете на незабравимия вкус.
Приятен апетит!
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари