Защо да купувате замразени продукти, когато може да си приготвите у дома нещо домашно и еднакво вкусно? Отделете малко време за тази рецепта и няма да съжалявате!
Първо във водата разтворете маята. В друга купа сложете брашното, захарта и солта, и разбъркайте добре. Добавете сместа с маята и водата, както и 100 гр. масло, размекнато на стайна температура. Замесете, докато получите хубаво и меко тесто. Оставете го да втаса около 2 часа. Набрашнете работната повърхност и разточете тестото на правоъгълник с дължина около 40-50 см. Сгънете го като книга няколко пъти и го оставете да пренощува в хладилника. На другия ден го разточете отново, след това поставете маслото в единия край и покрийте с тестото. Разточете тестото, за да се разпредели маслото равномерно (тази процедура трябва да ви отнеме около 10 минути).
Разточете тестото отново на правоъгълна кора с дължина 50 см и нарежете на триъгълници. Навийте ги на кроасани (кифлички) и ги оставете върху тавичка за печене, покрита с хартия за печене. След това ги намажете хубаво с разбито яйце. Оставете кроасаните да втасат около 2,5 - 3 часа. Печете 10 минути на 200 градуса, а след това намалете температурата на 190 и печете още 12 минути или докато хванат красива златисто- кафява коричка.
От тефтера на специалиста: Рецепта за домашни кроасани
15 Април 2016
22274
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари