Сочните, питателни и ароматни сладкиши ще бъдат идеални за закуска, обяд или вечеря. Сезонът на тиквичките е в разгара си, така че хванете момента!
Съставки:
-
0,5 кг тиквички
-
200 г брашно
-
2-3 яйца
-
100 г заквасена сметана
-
100 г твърд кашкавал
-
0,5 ч.л.
1/2 ч.л. сол
1/3 ч.л. пипер
50 г зелени подправки
Рецепта:
Изплакнете добре тиквичките. Ако са стари, обелете ги.
Настържете тиквичките на едро ренде, след което изцедете сока от тях.
Гасете содата с оцет, като добавите 3-4 капки трапезен оцет. Добавете содата към заквасената сметана и оставете сместа за 5 минути.
За да не губите време, настържете кашкавала и нарежете зелените подправки.
Добавете черен пипер, сол и яйца към заквасената сметана. След това добавете брашното и замесете тестото.
Добавете тиквички, сирене, зелени подправки към гъстата маса и разбъркайте всичко старателно.
Намазнете тавичка с олио и изсипете в нея гъстото тесто. Гответе касерола във фурната на 180 градуса. Време за печене - 40 минути.