От толкова чужди рецепти забравихме българските гозби: Старовремски славянски гювеч със свинско
2 Август 2023
13904
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Напоследък рядко се сещаме за типично българските гозби, които присъстват на трапезата ни от десетилетия. С интернет-глобализацията и достъпа до информация сякаш започнахме да готвим повече "модерни" ястия, а продукти като моцарела, маскарпоне, авокадо, чиа и пр.
ни станаха втора природа. Днес ще ви върнем назад във времето с една изпитана и много българска рецепта за славянски гювеч , която (сигурни сме) ще ви се услади не по-малко от всяка засукана чуждоземна гозба. Това е много питателно и същевременно леко ястие, което е много подходящо за лятната трапеза. Ето как да си приготвите Славянски гювеч със свинско :
Славянски гювеч със свинско
Продукти:
- 400 г свинско месо
- 2 глави лук
- 250 г червени и зелени чушки
- 250 г домати
- 150 г ориз
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- сол
- магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Прибавете лука и след няколко минути добавете 1/2 от доматите.
Сипете 1 ч.ч. вода и след десетина минути прибавете едро нарязаните чушки, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Добавете сол, подправки и изсипете сместа в гювеч.
Налейте топла вода (500-600 мл) и захлупете. Печете на 200 градуса около 40 минути.
Накрая поръсете ястието с магданоз.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари