Дори да не затваряте буркани, си струва да опитате тази вкусна рецепта с патладжани - хем леко кисели , хем леко пикантни , докато се усетиш и си изял половината бурканче! Ето специално за вас рецептата за тези пикантни патладжани с чесън и люти чушки :
Пикантни патладжани с чесън и люти чушки
Продукти:
3 кг патладжани
1 кг червени чушки
1-3 люти чушки
2 скилидки чесън
1 чаша ябълков оцет
1 чаша захар
1 с.л.олио
1,5 с.л.сол
Приготвяне:
Първо почистете патладжаните от дръжките, измийте и нарежете на кръгчета с дебелина 1,5-2 см.
След това ги посолете и оставете за около 2 часа.
Изплакнете, подсушете и изпържете в малко количество растително масло до златисто кафяво.
Сега пригответе соса.
Почистете чушките от семето, скилидките чесън обелете и ги смелете в месомелачка (или блендер) заедно с лютите чушлета.
Към получената смес добавете захар, оцет, олио и сол - разбъркайте всичко.
Изсипете изпържените патладжани в соса и внимателно разбъркайте.
Разпределете по буркани, затворете и стерилизирайте за около 40 минути (бурканите са от 0,7 л).
След стерилизацията завийте плътно капаците.