От тях правя промишлени количества - на едно ядене отиват по 3 буркана! Други патладжани не искат и да видят вкъщи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От тях правя промишлени количества - на едно ядене отиват по 3 буркана! Други патладжани не искат и да видят вкъщи:
От тях правя промишлени количества - на едно ядене отиват по 3 буркана! Други патладжани не искат...
22894
От тях правя промишлени количества - на едно ядене отиват по 3 буркана! Други патладжани не искат и да видят вкъщи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори да не затваряте буркани, си струва да опитате тази вкусна рецепта с патладжани - хем леко кисели , хем леко пикантни , докато се усетиш и си изял половината бурканче! Ето специално за вас рецептата за тези пикантни патладжани с чесън и люти чушки :

Пикантни патладжани с чесън и люти чушки

Продукти:

3 кг патладжани

1 кг червени чушки

1-3 люти чушки

2 скилидки чесън

1 чаша ябълков оцет

1 чаша захар

1 с.л.олио

1,5 с.л.сол

пикантни патладжани

Приготвяне:

Първо почистете патладжаните от дръжките, измийте и нарежете на кръгчета с дебелина 1,5-2 см. 

След това ги посолете и оставете за около 2 часа. 

Изплакнете, подсушете и изпържете в малко количество растително масло до златисто кафяво.

Сега пригответе соса.

Почистете чушките от семето, скилидките чесън обелете и ги смелете в месомелачка (или блендер) заедно с лютите чушлета.

Към получената смес добавете захар, оцет, олио и сол - разбъркайте всичко. 

Изсипете изпържените патладжани в соса и внимателно разбъркайте.

Разпределете по буркани, затворете и стерилизирайте за около 40 минути (бурканите са от 0,7 л). 

След стерилизацията завийте плътно капаците.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft