Отвън са крехки и сочни, но плънката направо ще ви разтопи от удоволствие. Уникални пълнени...
12 Декември 2018
7665
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тези кюфтенца са приказно вкусни, нежни и сочни. Приготвят се от пилешко месо , но плънката е тази, която ще ви накара да затворите очи от удоволствие! Толкова са вкусни:
Пълнени пилешки кюфтенца
За каймата:
500 гр.пилешка кайма
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
хляб на вкус
2 яйца
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
За плънката:
100-150 гр.настърган кашкавал или моцарела
2 варени яйца, настъргани на ситно
магданоз на вкус
копър на вкус
2 с.л.разтопено масло
подправки по желание
Приготвяне:
Първо пригответе плънката, като смесите всички продукти.
Омесете каймата. Намокрете ръцете си с вода, гребнете с лъжица от каймата и оформете в средата ямка. В нея сложете лъжичка от плънката. Затворете каймата над плънката и оформете кюфте. Най-лесно се работи с мокри ръце - така каймата и плънката не залепват по пръстите. Изпържете приготвените кюфтета в загряо олио на умерен огън от двете страни до златисто кафяво. Не е необходимо да ги покривате с капак.
Поднесете пилешките кюфтенца топли с гарнитура по желание или прясна салата.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари