Ако досега все не сте могли да "докарате" картофените кюфтета на консистенция и вкус, предлагам ви да опитате моята рецепта - стават изключетелно меки отвътре и хрупкави отвън, а най-хубавото е, че не се разпадат при готвенето (нещо, от което се оплакват повечето ми приятелки)! Ето моята рецепта за перфектни картофени кюфтета :
Перфектните картофени кюфтета
Необходими продукти:
750 г картофено пюре (останало от предния ден, не е нужно да го правите специално)
1 яйце
1 супена лъжица сухи зеленчуци (вегета)
5 супени лъжици ситно нарязан магданоз
3 супени лъжици галета
3 супени лъжици брашно
1-2 скилидки нарязан чесън (или на прах)
черен пипер на вкус
1 глава лук
50 г сушени домати
галета
Начин на приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук в малко олио, докато стане прозрачен и омекне. Отцедете го от мазнината и го поставете върху хартиена кърпа, за да попие излишната мазнина.
Нарежете сушените домати. Просто затоплете малко картофеното пюре, ако е студено, за да се комбинира по-лесно с останалите съставки. Добавете всички останали съставки и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
Оформете кюфтетата върху набрашнена работна повърхност, намаслете ги от двете страни, оваляйте хубаво в галета и ги подредете върху хартия за печене или върху плота. Запържете ги в малко олио, на умерена температура, за около 4-5 минути, докато добият златист цвят.