Отвътре са с нежна плънка, отвън - с хрупкава коричка. Най-вкусните домашни котлети издухват конкуренцията:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отвътре са с нежна плънка, отвън - с хрупкава коричка. Най-вкусните домашни котлети издухват конкуренцията:
Отвътре са с нежна плънка, отвън - с хрупкава коричка. Най-вкусните домашни котлети издухват...
6214
Отвътре са с нежна плънка, отвън - с хрупкава коричка. Най-вкусните домашни котлети издухват конкуренцията:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтетата по тази рецепта ще бъдат свежо допълнение към ежедневното ви меню. Отвън са с хрупкава картофена коричка , а отвътре - със сочна и ароматна плънка.

Не се колебайте да ги приготвите - най-вкусните домашни котлети със сигурност ще ви допаднат:

Най-вкусните домашни котлети

Продукти:

500 гр.пилешко филе (свинско)

250-300 гр.гъби печурки

100 гр.кашкавал

1 малка глава лук

сол, черен пипер, подправки на вкус

За паниране:

2-3 картофа

1 яйце

брашно

слънчогледово олио за пържене

пълнени котлети

Приготвяне:

Обелете лука, нарежете на полумесеци, запържете в малко количество олио. Нарежете гъбите на малки кубчета, добавете ги към лука. Запържете до пълното им сваряване.

Смелете зелените подправки, настържете кашкавала. Добавете всичко към запържения лук и гъбите, разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Начукайте ги добре, така че да се изтънят максинално. Поставете равни количества от плънката върху всяко парче месо и навийте добре месото, придавайки му формата на кюфте.

пълнени пържоли

Пригответе панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в купа. Изсипете брашно в отделен съд.

Оваляйте котлетите обилно в брашно, след това - в разбито яйце и накрая - в настъргани картофи.

Загрейте добре тиган със слънчогледово олио. Запържете котлетите до златисто-кафяво.

Извадете готовите кюфтета в термоустойчив съд, покрийте с фолио или капак и пъхнете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за още 20-30 минути, така че да се сготвят напълно.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft