Кюфтетата по тази рецепта ще бъдат свежо допълнение към ежедневното ви меню. Отвън са с хрупкава картофена коричка , а отвътре - със сочна и ароматна плънка.
Най-вкусните домашни котлети
Продукти:
500 гр.пилешко филе (свинско)
250-300 гр.гъби печурки
100 гр.кашкавал
1 малка глава лук
сол, черен пипер, подправки на вкус
За паниране:
2-3 картофа
1 яйце
брашно
слънчогледово олио за пържене
Приготвяне:
Обелете лука, нарежете на полумесеци, запържете в малко количество олио. Нарежете гъбите на малки кубчета, добавете ги към лука. Запържете до пълното им сваряване.
Смелете зелените подправки, настържете кашкавала. Добавете всичко към запържения лук и гъбите, разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Начукайте ги добре, така че да се изтънят максинално. Поставете равни количества от плънката върху всяко парче месо и навийте добре месото, придавайки му формата на кюфте.
Пригответе панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в купа. Изсипете брашно в отделен съд.
Оваляйте котлетите обилно в брашно, след това - в разбито яйце и накрая - в настъргани картофи.
Загрейте добре тиган със слънчогледово олио. Запържете котлетите до златисто-кафяво.
Извадете готовите кюфтета в термоустойчив съд, покрийте с фолио или капак и пъхнете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за още 20-30 минути, така че да се сготвят напълно.
Приятен апетит!