Ето една страхотна идея за приготвяне на вкусни тиквички без брашно. Винаги се стремя към простота в готвенето.
Рецепта:
- 2 тиквички (малки)
- 2 скилидки чесън
- Малка връзка магданоз или копър
- 3 яйца
- Сол, черен пипер (на вкус)
- 3 с.л. овесени ядки
- Растително масло за пържене
Приготвяне:
Добавете яйцата и овесените ядки в купа, разбъркайте и оставете настрана.
Вземете тиквичките, решете сами дали да премахнете кората или не. Ако тиквичките са млади, това не е необходимо.
Изцедете излишната течност от настърганите на едро ренде тиквички.
Добавете зелените към тиквичките без течност (аз използвах зелен лук и копър) и пресовайте чесъна на вкус.
След това добавете овесени ядки с яйца.
Сол, черен пипер, разбъркайте и основата е готова.
Поставете сместа от тиквички в тиган и ги запържете на умерен огън от двете страни до готовност.
Сос от сирене:
Повечето рецепти с тиквички включват сирене. Не го добавям към основното ястие, но сосът със сирена го правя отделно. Става бързо и много вкусно.
За да приготвим соса със сирене ще ни трябва:
Топено сирене 4 филийки (65 грама)
• Масло 10 гр.
• Прясно мляко 50 мл.
• Чесън 1 скилидка
• Щипка захар
В малка тенджера или касерола се налива млякото, изстисква се чесънът, добавя се щипка захар и 4 резена (около 65 грама) топено (крема) сирене.
Поставете на огъня, оставете да заври и изчакайте, докато сиренето се разтвори напълно. Това отнема не повече от една минута.
Сосът е гъст и много вкусен.
Може да добавите твърдо сирене директно към основната смес, но на мен ми е много по-добре със сос.