Отдавна си мечтаеш за такива ребра! Наистина вкусни и мнооого сочни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отдавна си мечтаеш за такива ребра! Наистина вкусни и мнооого сочни!
Отдавна си мечтаеш за такива ребра! Наистина вкусни и мнооого сочни!
10076
Отдавна си мечтаеш за такива ребра! Наистина вкусни и мнооого сочни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта за  печени свински ребра , които са толкова вкусни, че цяла тава се унищожава за минути! И това не е всичко, всички домакини ще поискат да го повторят отново! Предлагаме и на вас рецептата за сочни ребра на фурна:

сочни ребра на фурна

Сочни свински ребра на фурна

Продукти за 3-4 порции:

1 парче ребра с тегло около 1,2 кг

2 малки глави лук

1 червен пипер

1 зелена чушка

8-12 чери домата

600 г картофи

4 скилидки чесън и връзка магданоз

1 чаша бяло вино

Зехтин

Сол

Млян черен пипер

По избор:

Сухи подправки на вкус

Пресни подправки на вкус

Приготвяне:

Поставете всички необходими съставки върху плота.

ребра и зеленчуци

Започнете да готвите ястието, като първо подготвите месото.

Овкусете ребрата със сол и черен пипер.

Прехвърлете в тава, намазана с масло.

сурови ребърца

Сложете ребрата в предварително загрята на 225 градуса фурна.

Поставете купата с ребрата на средния рафт на фурната и настройте фурната да се загрява отдолу и отгоре.

През това време нарежете зеленчуците. Нарежете картофите и лука на филийки, а чушката на кубчета.

След 30 минути извадете ребрата от фурната.

Сложете зеленчуците в купа (подправете със сол, черен пипер и малко олио), върнете месото върху зеленчуците и наредете всички чери домати.

зеленчуци в тава

Налива се виното и се пече отново във фурната.

ребра със зеленчуци

Този път поставете съда с месото и зеленчуците във фурната с един рафт надолу.

ребра на фурна

Оставете да се пече във фурната за около половин час, като през това време пригответе чесновия сос.

Счукайте чесъна и го смесете със зехтина и ситно нарязания магданоз и намачкайте всичко в хаванче.

чеснов сос

След 30 минути извадете ребрата от фурната.

Поръсете чеснов сос от едната страна.

ребра с чеснов сос

След това оставете да се запече още няколко минути, обърнете и поръсете с чеснов сос от другата страна.

ребра на фурна с чесън

Извадете месото от съда и сервирайте нарязано.

сочни ребра

Месото ще бъде много сочно и добре изпечено отвътре!

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft