Обикновено не пека десерти, освен ако не очаквам тълпа гости. Децата не се интересуват каква е сладкото имат: дори пият кондензирано мляко направо от консервата. А съпругът ми обича сладичко, но е придирчив. Винаги хвали моите творения, дори да съм отделила по-малко от 15 минути за тях . Между другото, бисквитената торта е доказателство за това.
Просто е невъзможно да се използват по - малко съставки за десерт . На склад на горния рафт винаги държа няколко опаковки от любимите си бисквитки за кафе, кутия кондензирано мляко и шоколад. В този случай запасите трябва да се попълват два пъти седмично. В крайна сметка тортата с бисквитки е много популярна при нас и се прави през ден буквално
Съставки
Бисквити 420 гр
Масло 230 гр
Кондензирано мляко 375 гр
прясно мляко 250 мл
Тъмен шоколад 90 g
Подготовка
За тази торта обикновено използвам обикновени бисквитки, но реално може да използвате всякакви. Извадете продуктите от опаковката и ги поставете в широка форма. Изсипете 200 мл мляко в бисквитките.
Има и опция да потапяте всяка бисквитка в мляко на свой ред. Отнема повече време, бисквитките се разпадат по-рядко.
Сега пригответе крема. За целта прехвърлете 200 г масло в купата и разбъркайте с миксера. Изсипете кондензираното мляко към маслото. Разбийте съставките до гладка смес
Поставете правоъгълния или квадратна тавичка.
Сега подгответе глазурата. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете останалото кубче масло и малко мляко към него. Разбъркайте глазурата и махнете от огъня. Оставете да се охлади.
Изсипете глазурата върху тортата. Изпратете десерта в хладилника за поне час. През това време кремът ще насити достатъчно бисквитките, а шоколадът ще се втвърди добре.
Тортата с бисквитки и кондензирано мляко е готова. Винаги помня тази рецепта, когато ме мързи да отида в сладкарницата за лакомства.. Тези, които не обичат такива сладки десерти, могат да заменят маслото и кондензираното мляко със сметана с извара и заквасена сметана. Оказва се и този вариант доста добър!