Редиш бисквитките, слагаш крема и слагаш в хладилника за час и е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Редиш бисквитките, слагаш крема и слагаш в хладилника за час и е готова
Редиш бисквитките, слагаш крема и слагаш в хладилника за час и е готова
30356
Редиш бисквитките, слагаш крема и слагаш в хладилника за час и е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено не пека десерти, освен ако не очаквам тълпа гости. Децата не се интересуват каква е сладкото имат: дори пият кондензирано мляко направо от консервата. А съпругът ми обича сладичко, но е придирчив. Винаги хвали моите творения, дори да съм отделила по-малко от 15 минути за тях . Между другото, бисквитената торта е доказателство за това.

Просто е невъзможно да се използват по - малко съставки за десерт . На склад на горния рафт винаги държа няколко опаковки от любимите си бисквитки за кафе, кутия кондензирано мляко и шоколад. В този случай запасите трябва да се попълват два пъти седмично. В крайна сметка тортата с бисквитки е много популярна при нас и се прави през ден буквално

Съставки

Бисквити 420 гр

Масло 230 гр

Кондензирано мляко 375 гр

прясно мляко 250 мл

Тъмен шоколад 90 g

 

Подготовка

За тази торта обикновено използвам обикновени бисквитки, но реално може да използвате всякакви. Извадете продуктите от опаковката и ги поставете в широка форма. Изсипете 200 мл мляко в бисквитките.
Има и опция да потапяте всяка бисквитка в мляко на свой ред. Отнема повече време, бисквитките се разпадат по-рядко. 

Сега пригответе крема. За целта прехвърлете 200 г масло в купата и разбъркайте с миксера. Изсипете кондензираното мляко към маслото. Разбийте съставките до гладка смес


Поставете правоъгълния или квадратна тавичка.

Сложете на дъното и стените на формата прозрачно фолио. Поставете първия слой бисквитки. Намажете бисквитките със сметана. Поставете върху него отново слой бисквитки. И така, докато тортата е равна на височината на формата. Препоръчително е последният слой да е бисквитки.

Сега подгответе глазурата. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете останалото кубче масло и малко мляко към него. Разбъркайте глазурата и махнете от огъня. Оставете да се охлади. 


Изсипете глазурата върху тортата. Изпратете десерта в хладилника за поне час. През това време кремът ще насити достатъчно бисквитките, а шоколадът ще се втвърди добре.

Тортата с бисквитки и кондензирано мляко е готова. Винаги помня тази рецепта, когато ме мързи да отида в сладкарницата за лакомства.. Тези, които не обичат такива сладки десерти, могат да заменят маслото и кондензираното мляко със сметана с извара и заквасена сметана. Оказва се и този вариант доста добър!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft