Ястие, достойно за най-важната трапеза! Картофки, пилешки гърди и кашкавалена коричка - мммм, невероятно вкусно е! А процесът на приготвяне отнема около 10 мин. Идеални са за бърза вечеря след уморителен работен ден, когато искате да поглезите домашните.
Картофки по кралски
Съставки:
800 гр.картофи
400 гр.пилешки гърди
лук
чушка
2 с.л.майонеза
2 с.л.кетчуп
80 гр. кашкавал
100 гр.масло
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете чушката и лука. Нарежете и месото, но не на много ситно. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Картофите се нарязват на тънки пръстени - така са по-красиви при сервиране. Но можете да ги нарежете и на ивици. Разпределете месото на дъното на формата, после поръсете с лук и чушки. Добавете кетчупа (можете да вземете пресни домати). След това разпределете отгоре картофки. Върху тях направете мрежа от майонеза. Настържете кашкавала най-отгоре и задължително върху нето поръсете парченца масло. Без масло не е същото! Покрийте с фолио и печете на 190 градуса 40 минути. След това махнете фолиото, намалете температурата малко и печете още 15 мин. Коричката трябва да стане златиста. Готово!
Сервира се веднага.