Отидох на гости, бях изумена, какви котлети ми сервираха само, акъла ми взеха направо, чудесия, олелия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох на гости, бях изумена, какви котлети ми сервираха само, акъла ми взеха направо, чудесия, олелия!
Отидох на гости, бях изумена, какви котлети ми сервираха само, акъла ми взеха направо, чудесия,...
19620
Отидох на гости, бях изумена, какви котлети ми сервираха само, акъла ми взеха направо, чудесия, олелия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

800 г. котлети от свинско месо

3/4 кафена чашка олио

1/4 пакетче краве масло

1 кафена чашка брашно

150 г.

пресни или консервирани гъби

300 г. кускус

50 г. кашкавал

1 глава кромид лук

2 моркова

2 пресни чушки

1 твърдо сварено

1 сурово яйце

млян черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Котлетите се измиват и разцепват с остър нож от срещуположната страна на реброто във формата на торбичка. Поръсват се със сол и млян черен пипер на вкус. В сгорещеното олио се прибавят последователно лукът, морковите и гъбите, нарязани на дребно. Заливат се с 1/2 кафена чашка вода, похлупват се с капак и се задушават до омекване и изпаряване на водата.

Сварените зеленчуци се свалят от огъня и се оставят да изстинат. Прибавя се кашкавалът, настърган на едро ренде, твърдо свареното яйце и предварително опечените чушки, нарязани на ситно, суровото яйце и млян черен пипер. Сместа се посолява на вкус и се разбърква добре. С така приготвената плънка се напълва кухината на котлетите.

Отворът се зашива добре с конец. Напълнените котлети се овалват в брашно и се слагат в намазана с мазнина тава. Обливат се с малко олио и се пекат в умерена фурна. От време на време се обръщат и се поливат с отделения при печенето сок. Изпечените котлети се изваждат и се освобождават от конеца. Кускусът предварително се сварява.

В подходящ съд се кипва около 1 1/2 л вода. Посолява се на вкус. При кипване се прибавя кускусът. Вари се на умерен огън до пълно омекване. Свареният кускус се отцежда в гевгир и се измива със студена вода. Отново се отцежда, след което се поставя в отделен съд, в който предварително е запържено кравето масло до кафяво оцветяване. Кускусът се разбърква периодично и се държи на огъня, докато се затопли. Внимава се да не загори.

След това се разпределя на порции.Върху него се поставят изпечените котлети. Поднася се топло.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft