Отидох на гости на баба. Беше направила селска пита от техния край. Облизах си пръстите, развалих си диетата и си взех за вкъщи даже

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох на гости на баба. Беше направила селска пита от техния край. Облизах си пръстите, развалих си диетата и си взех за вкъщи даже
Отидох на гости на баба. Беше направила селска пита от техния край. Облизах си пръстите, развалих...
16256
Отидох на гости на баба. Беше направила селска пита от техния край. Облизах си пръстите, развалих си диетата и си взех за вкъщи даже
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази питка с кайма и праз е една различна вкусотия, с която да зарадвате семейството си

Чудно вкусна – такава става тази питка с кайма и праз , която не е изобщо сложна за измайсторяване, но пък е различна, мекичка и апетитна.

А ето сега и точната рецепта за нея, както и съставките, които са ни нужни.

 

Мекичка и уханна питка с кайма и праз

За тестото ни трябват едно пакетче мая – прясна, лъжица и половина захар, две лъжички сол, 50 грама вода, близо килограм брашно, три лъжици олио.

А за вкусната плънка са ни нужни половин килограм кайма, праз лук, но може и зелен лук – зависи какво предпочитате вие и какво ви допада повече, олио.

Първо замесваме тестото, след което добре го разточваме или го разстиламе с помощта на ръцете си. Правим плънката като запържваме каймата с лука на тиганче и после я слагаме върху тестото.

Може предварително да я овкусим, или да го направим на място, когато я разстиламе.

Щом поставите плънката върху тестото, навийте внимателно на руло, а после го нарежете на филийки и ги наредете полулегнали в тава, която преди това сте намазнили. Добре е филийките лекичко да се застъпват една друга.

 

Оставете да втаса и после ги поставете да се пекат в предварително загрятата фурна като сте ги намазали отгоре с яйчице.

Ако случайно пък нямате време, за да оставяте питката да втаса, а трябва да я приготвите по-бързо, то направо сложете питката във фурната като за около 15-ина минути я оставете на най-ниската температура – не повече от 50 или 80 градуса. Чак след това усилете постепенно температурата и я оставете да се допече.

Тази питка с кайма и праз лук става истинско кулинарно бижу и наслада за душата, а и за окото. Много красива, страшно вкусна, мекичка и апетитна. Да ви е сладко и добър апетит на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft