Отидох на гости на моята приятелка и тя ме остави без думи с този тарикатски кекс- трябва да го пробвате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отидох на гости на моята приятелка и тя ме остави без думи с този тарикатски кекс- трябва да го пробвате!
Отидох на гости на моята приятелка и тя ме остави без думи с този тарикатски кекс- трябва да го...
330299
Отидох на гости на моята приятелка и тя ме остави без думи с този тарикатски кекс- трябва да го пробвате!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Познаваме стотици рецепти за сладкиши и кексове, но този хитър кейк е действително различен. Колкото е атрактивен, толкова е и вкусен

Преди два дена ходихме до една приятелка, за да й оставим багаж, който се наложи да транспортираме с нашата кола.

Тя изпрати за децата кейк, който вкъщи изядохме с огромен апетит, но любопитен не беше само вкусът, а и визията на самия кейк.

Веднага й позвъних да я попитам как е успяла да направи тези толкова правилни шоколадови линии, които се виждат в парчето кейк.

Моята приятелка се смее и ми отговаря, че затова се нарича хитър кейк.

 

Ето каква рецепта ми даде.

Необходими продукти:

250 грама брашно

50 грама нишесте

1 ч.ч.

захар

200 грама масло -почти един голям двоен пакет

5 яйца

настърганата кора от 1 портокал или лимон

бакпулвер

2 ванилии

 

За крема:

250 мл сметана (течна за сладкиши или 2 пакетчета суха за сладкиши, разбита)

250 грама шоколад – черен или млечен, може и кувертюр за торти

1 чашка за кафе пудра захар (ако не ви е достатъчно сладък, добавете още захар) – по желание

Приготвяне:

Включете фурната да загрява.

Пригответе тестото за вашия хитър кейк.

Сложете маслото в купа и прибавете захарта. Започнете да бъркате, докато се получи еднородна смес. Сложете настърганите кори от портокал или от лимон.

След като сте го разрязали, намажете го с крема и отново го слепете

Сипете ванилиите и започнете да прибавяте яйцата едно по едно, като бъркате постоянно.

Прибавете след това постепенно нишестето и брашното. Бъркайте, тъй като може да поеме по-малко от 250 грама.

Добавете 1 бакпулвер и готовата смес изсипете в намаслена продълговата тавичка като за хляб.

Както ми обясни моята приятелка, тази форма е най-удобна за последващата работа при оформяне на вашия хитър кейк. Тя е изпробвала кръгла и квадратна, но не се получава добре.

Изпечете кейка докато клечката за зъби остане суха.

Покрийте изпечения кейк с тавичка, за да се запази мек.

 

Вашият хитър кейк е готов, след като го намажете обилно с крема

През това време пригответе крема.

Разбийте сметаната. Разтопете на водна баня или в микровълновата шоколада.

Смесете ги и добавете пудра захар. Опитвайте за вкус.

Можете да сложите 1 или 2 ванилии (по желание).

Вашият кейк трябва вече да е изстинал. С помощта на остър дълъг нож, на копринен конец или на корда трябва да го разрежете по дължина на 5 или 6 части.

Намажете с готовия крем отделните части и после ги слепете, за да получите старата форма на кейка.

Целият кейк намажете обилно с остатъка от крема.

Оставете го да се стегне. Ако времето е много топло, пъхнете го в хладилника.

При нарязване ще получите тези елегантни кафяви шарки.

Колкото по-тъмни са жълтъците на вашите яйца, толкова по-наситено жълт ще бъде и готовият хитър кейк.

Успех на всички! Аз ще го пробвам през почивните дни.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft