Необходими продукти:
400 грама брашно
9 грама суха мая
3 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжички сол
2 чаени лъжички захар
1 разбито яйце
200 милилитра прясно мляко
150 грама песто от босилек
150 грама песто от сушени домати
200 грама нарязана фино моцарела
50 грама настърган пармезан
една супена лъжица сушен риган
за намазване:
1 разбит жълтък
1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и прибавете сухата мая. Направете среда, в която изсипете смес от разбитото яйце, маслото и прясното мляко, комбинирано със солта и захарта.
След това разточете кора и я разстелете върху правоъгълна тава. Направете разрези по краищата, а средата намажете с двата вида песто.
Гарнирайте с моцарелата.
Сплетете тестените изрезки, намажете ги с разбит жълтък, смесен с вода, поръсете с пармезан и сух риган. Изчакайте отново да удвои обема си и изпечете във фурна, загрята на 180 градуса за 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!