Обичам различните рула, независимо дали са печени или с вкусна кайма! Трябва само да ги нарежете с много остър нож. Рулото се оказва грандиозно ястие, което привлича вниманието на всички гости.
Ето как се прави този много лесен омлет, завит на руло – проста, но изключително оригинална закуска.
Получава се сочно и вкусно, ще искате да го готвите всеки ден!
Нужни съставки:
Яйца – 6 броя
Майонеза – 250 грама
Пшенично брашно – 1 супена лъжица
Кашкавал – 150 грама
Топено сирене – 3 броя
Чесън – 3 скилидки
Копър – 1 връзка
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата, добавете 150 грама майонеза и 1 супена лъжица брашно и старателно разбъркайте. Настържете кашкавала на ситно ренде и го добавете към яйчената смес. Сложете солта и черният пипер.
Постелете пергаментова хартия върху тава за печене и обилно намажете с олио. Сложете тестото и равномерно разпределете. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.
Към топеното сирене добавете нарязания на ситно копър, останалата майонеза и пресованите скилидки чесън. По желание, добавете сол и черен пипер.
Нанесете плънката върху омлета и навийте на руло, като увивате пергаментовата хартия или фолиото. След това съхранявайте в хладилник най-малко един час.
Особено красив става омлета, приготвен с домашни яйца. Тогава придобива наситен жълт цвят. Можете да направите рулото и с други пълнежи, като например тези, които се добавят към солените палачинки.