Кулинарният експерт Джеф Спенсър е създал нов начин за приготвяне на руло с пушен бекон , обвит около плънка от месо и зеленчуци. И при това приготвено на барбекю в двора на къщата ви! Ще ви информираме в аванс, че тази рецепта не е за хора със слаби нерви, но хищниците няма да бъдат на себе си от радост след такова вкусно ястие.
Можете да промените вида на месото, а също така и на пълнежа.
Необходими продукти:
• 1/2 кг или 13-14 дебели резени бекон
• 1/2 кг мляна наденица
• плънка по ваш вкус
• восъчна хартия
• ножици
• плик с цип-затваряне с вместимост 4 литра
• точилка
За да започнете, срежете малка част от ъглите в долната част на плика, а след това поставете в него мляната наденица. След като е готово, разточете месото, плоско и равно. Двата срязани ъгъла позволяват да се избавите от въздуха в плика.
След това положете слой от восъчна хартия. Отворете горната част на плика и го срежете в права линия.
Внимателно отстранете горния слой от найлоновия плик, след което обърнете месото на восъчната хартия.
След това, поставете пълнежа. Спенсър използва смес от подправки, сладки чушки, зелен лук и сирене с пипер, но вие можете да добавите продукти по ваш избор.
Наредете пълнежа и го увийте хубаво и здраво – внимавайте да не остане хартия вътре! Това няма да бъде приятна изненада, когато дойде време за хранене.
Сега – най-забавната част! Сложете седем резена бекон върху друг слой от восъчна хартия …
… И започнете да създавате слой, подобен на тъкана черга.
Месото трябва да изглежда подобно на изображението по-горе, когато всичко е готово.
Внимателно поставете рулото от месо с пълнеж върху бекона и го увийте напълно.
Отново ви предупреждаваме: Внимавайте да не оставяте восъчна хартия в рулото!
След това Спенсър поставя огромното руло върху барбекюто в продължение на 3 часа при около 250 градуса. След като минат 2 1/2 часа, можете да го намажете отгоре със сос за барбекю.
Така изкусително изглежда готовият продукт!
След всичко това, бихте ли казали, че това не е дело на кулинарен гений! Можете, разбира се, но сами знаете, че това е лъжа!
За нагледна демонстрация – гледайте видеото по-долу: