Време е за подготовка на зимнината, затова с вас ще споделим една малко по-различна рецепта, но не по-малко вкусна.
Става дума за един фантастичен продукт, който вярваме ще се хареса на всички любители на сиренето.
Въпреки че можете да го намерите в някои магазини, няма причини да не го подготвите в уюта на вашия дом. Не са необходими големи кулинарни способности, а само желание.
Точните мерки не са посочени, защото каквото и да сложите няма да сбъркате.
Това сирене може да използвате по много начини, например с фини брускети, само набоцкано на клечки или в тестени изделия и други подобни.
фета сирене
зехтин
Сухи подправки по желание: мащерка, босилек, магданоз, риган, розмарин ...
По желание може и маслини (в магазините има с и без маслини)
И буркан.
Фетата нарежете на кубчета. Бъдете внимателни, да не се разпадне.
Подправките изсипете в купа и хубаво ги смесете.
Поръсете сиренето добре от всички страни с подправките и го поставете в буркана. Ако искате между парченцата поставете по една маслина.
Накрая хубаво залейте със зехтин до самия връх.
Добре затворете съда и се оставете на хладно място минимум седем дни.