Това е една страхотна рецепта, с която ще задоволите и претенциозните гастрономи
Необходими продукти:
пилешки гърди – вземете толкова броя, колкото са ви необходими
кашкавал
домати
подправки
Приготвяне:
Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с подправките сол и черен пипер.
Намаслете тавичката за печене. Върху пилешките гърди направете по няколко прореза, както е показано на снимката.
Сложете кашкавал и домат в тези прорези. Наредете пилешките гърди в тавичката.
Така подготвени слагате пилешките гърди да се пекат Налейте малко вода, вино или бира. Покрийте ги с фолио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна.
След 20 минути махнете фолиото и оставете гърдите да се зачервят. Сервирате изпечените пилешки гърди с картофено пюре, задушени гъби, ризи бизи или с прясна салата.