Откакто кашкавалът удари 20 лв килото, правя този ФАЛШИВ паниран кашкавал - никой няма да разбере какво яде, докато не му кажете!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто кашкавалът удари 20 лв килото, правя този ФАЛШИВ паниран кашкавал - никой няма да разбере какво яде, докато не му кажете!
Откакто кашкавалът удари 20 лв килото, правя този ФАЛШИВ паниран кашкавал - никой няма да разбере...
86261
Откакто кашкавалът удари 20 лв килото, правя този ФАЛШИВ паниран кашкавал - никой няма да разбере какво яде, докато не му кажете!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато го опитах за първи път при моята приятелка Сашка, беше сервирано за предястие и наистина не знаех какво ям. Приличаше ми на паниран кашкавал , но вкусът беше различен и малко по-сладък.

Тогава тя ми каза рецептата, към която аз по-късно добавих пармезан. Много харесвам така приготвената полента и от време на време я правя за закуска или вечеря.

Вкъщи се карат кой по-бързо да вземе парче, докато са още горещи, да ги "охлади" в сос от кисело мляко, горчица и магданоз. Ето и на вас рецептата за този вкусен Фалшив паниран кашкавал или с други думи панирани полента резени :

Фалшив паниран кашкавал

Продукти:

100 г инстантна полента (царевично брашно, качамак)

20 г настърган пармезан

1 голямо яйце

брашно, галета

За соса:

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1-2 супени лъжици горчица

1-2 супени лъжици наситнен магданоз

малко сол

Приготвяне:

Изсипете царевичното брашно във вряща вода (според инструкциите на опаковката), след което го варете на слаб огън за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер. Свалете тенджерата от котлона и добавете настърган пармезан.

качамак с пармезан

Изсипете качамака в плитък съд с дебелина 1 см и го оставете да се охлади и втвърди.

полента резени

След това, когато изстине, нарежете на кубчета, оваляйте ги в брашно, след което ги потопете в разбито яйце, за да се намажат от двете страни и накрая ги оваляйте в галета от двете страни.

панирана полента

Потопете ги в сгорещено олио. Подредете готовите парчета полента върху кухненска салфетка, за да попие излишната мазнина, след което ги поднесете като предястие със сос.

фалшив паниран кашкавал

За соса:  Заквасената сметана се смесва с горчица и наситнен магданоз. Посолете и разбъркайте добре.

Към запържената полента вместо сос може да се поднесе гарнитура от задушени зеленчуци.

панирана полента

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft