Случвало ли ви се е пилето да ви стане сухо и да загуби сочността си. Една добра марината винаги ще реши този проблем- там се крие тайната на перфектно приготвеното пиле
Представете си, че един изтъкнат готвач ви е казал всички тайни за приготвянето му. А сега, като смесваме само няколко познати храни, превръщате обикновената пилешка гърда или филето, бедрата или дори цялото пиле в нереалистично сочно и вкусно месо. Всичко това е съвсем реално, защото ние ще ви разкрием днес точно тази тайна
Как да мариноваме пиле
За да стане месото добро и сочно, важно е не само да се използва марината за пиле с дижонска горчица, но и да се избере идеалният контейнер . Изберете съд, който не окислява - керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлирана или специална пластмаса.
Не ви съветваме да използвате алуминиеви контейнери, защото те се окисляват и придават на месото неприятен вкус. Размерът на резервоара също е много важен, защото пилето трябва да влезе напълно в него, а от горе ще трябва да поставите тежест.
Как да мариновате пиле
Пилето се маринова няколко пъти по-бързо, отколкото, например, свинското. Поради тази причина много хора съветват парчетата да се държат до 2-3 часа . Но има няколко нюанса в зависимост от това каква част от трупа на пиелто ще готвите.
Цяло пиле се маринована цяла нощ.
Поясница, гърди и крила - 1-2 часа.
Големи и малки бедра - 2-4 часа.
Това са общи съвети, но както показва практиката, най-добре е цялото месо да остане в хладилника за една нощ.
Как да си приготвите марината за пиле
съставки
1 кг пилешко месо
0.5 кофичка кисело мляко
0,5 ч.
1 щипка червен пипер
1 ипка черен пипер
0,5 ч. Л. къри
1 ч. Л червен пипер
1 щипка сол
1 ч. Л Дижонска горчица
подготовка
Вземете дълбок съд. Налейте в него киселото мляко. Добавете червен пипер и люта чушка, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прах и къри. Смесете всичко.
Поставете месото в маринатата. Покрийте съда с плоска чиния и поставете товар върху него. Така че пилето да е добре накиснато. Изпратете месото в хладилника през цялата нощ, след което го пригответе по познатия начин.
Можете да разширите списъка на съставките за марината с горчица за пиле във фурната. Например куркумата не само ще направи вкусното месо , но и ще му придаде златна кора.
Вкусът и ароматът ще станат по-ярки, ако към сместа от кисело мляко се добавят кориандър, мента, градински чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.
И още няколко трика
Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте да се разтопи,а веднага излейте сместа от киселото мляко: пилето ще се маринова добре.
Тази марината за пиле с горчица може безопасно да се използва за други видове месо, но не и за риба.
Методът за приготвяне на мариновано месо може да се избере по ваша преценка. Но най-често се пече: парчетата стават сочни и златни.
Можете да нарежете пилето на малки парченца, опаковайте го в торбичка за замразяване, налейте маринатата и го съхранявайте във фризера до 3 месеца .
Споделете статията на страницата си и дайте възможност и на другите да използват съветите.