Можете да намажете формите за печене колкото е необходимо, да ги покриете с пергамент, да поръсите с брашно и пак поне едно парче от тортата ще залепне на дъното на контейнера или към хартията. Дори и модерните силиконови калъпи с времето започват да предават фронта
Сега ще ви разкрием една тайна за универсално незалепващо средство, с което повече няма да имате тези проблеми. С него тестото няма да остави следа върху вашите любими съдове, дори и на тези, които са без покритие от тефлон.
Как да си приготвите незалепваща смес за печене
Най-добре е да подготвите сместа за бъдещо използване в малки стъклени буркани от горчицата или бебешко пюре. Изберете контейнер, който ще бъде удобен за съхранение в хладилника.
Съставките
1 чаша пшенично брашно
1 чаша разтопено масло
1 чаша слънчогледово масло
Подготовка
Първо разбъркайте всички съставки с лъжица или миксер при ниска скорост. След това нагласете максималната скорост и разбъркайте, ако сместа стане твърде течна добавете още брашно. Сложете по бурканчетата, затворете с капаци и изпратете в хладилника, използвайте за един месец.
Преди готвене, необходимото количество от сместа трябва леко да се загрее и да се постави върху повърхността на съда, в който ще правите ястието със силиконова четка.
Тази смес може да бъде използване не само за сладкиши, а и за гъби, зеленчуци, риба и котлети във фурната, така няма да остави следа върху листа за печене!
И не забравяйте да споделите страхотния трик с приятелката си.