Откакто му намерих цаката, цяло лято правя мармалад от сливи! Нищо не бъркаш и отпенваш - слагаш във фурната и след 2 часа е готово:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто му намерих цаката, цяло лято правя мармалад от сливи! Нищо не бъркаш и отпенваш - слагаш във фурната и след 2 часа е готово:
Откакто му намерих цаката, цяло лято правя мармалад от сливи! Нищо не бъркаш и отпенваш - слагаш...
32704
Източник: hitrinibg.com
Откакто му намерих цаката, цяло лято правя мармалад от сливи! Нищо не бъркаш и отпенваш - слагаш във фурната и след 2 часа е готово:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да си приготвите ароматен сливов мармалад , но по доста необичайна рецепта! За разлика от обичайните сладка, които се бъркат на котлона и се следи да не кипнат, тук всичко е много по-просто и лесно, защото мармаладът от сини сливи се прави на фурна! Ето и рецептата за най-лесния печен сливов мармалад :

Печен сливов мармалад

Продукти:

2,5 кг сини сливи

1 кг захар

2-3 (може и повече) листа от индрише

1 чаена лъжичка с връх лимонена киселина

Приготвяне:

Измийте плодовете, разрежете на половинки и изчистете костилките. Нарежете ги на парченца, но може и да ги оставите цели.

Сложете сливите в голяма тенджера и ги посипете със захарта.

Добавете и листенцата индрише.

Оставете в хладилник за една нощ (ако нямате време, не го правете, но по този начин сините сливи стават с различна текстура в последствие. Не се разваряват).

Прехвърлете плодовете със захарта в голяма и по възможност по-дълбока тава. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса. По време на печенето разбъркайте 3-4 пъти.

Когато забележите, че мармаладът е започнал да се сгъстява (това се случва след около час и четиридесет минути) добавете лимонената киселина и разбъркайте много добре.

Оставете още малко време- около 5 минути да се пече и извадете от фурната.

Насипете още врящия мармалад в чисти и сухи бурканчета, леко затоплени, и завийте плътно с капачки с винт.

Обърнете бурканчетата наопаки и ги увийте в топло одеяло. Оставете ги да изстинат напълно. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft