Откакто открих рецептата, вече не го купувам от магазина! Домашно бутер тесто за пухкави банички и пайове!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто открих рецептата, вече не го купувам от магазина! Домашно бутер тесто за пухкави банички и пайове!
Откакто открих рецептата, вече не го купувам от магазина! Домашно бутер тесто за пухкави банички...
45785
Откакто открих рецептата, вече не го купувам от магазина! Домашно бутер тесто за пухкави банички и пайове!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много домакини просто обожават бутер тестото - то им спестява ценно време, но, за съжаление, не гарантира качеството на приготвените от него печива. Затова ви предлагаме да си го омесите сами! Така баничките и пайовете ви ще са винаги пресни, пръхкави и вкусни!

Обикновено правенето на бутер тесто е дълго и трудоемко, но нашата рецепта е точно обратното - бърза и истинско удоволствие за правене!

Всички съставки, освен водата, в която ще разтворите маята, трябва да бъдат студени. За тази рецепта е подходящ и маргаринът - трябва да е замръзнал. Ако изберете масло, то гледайте да е с максимално съдържание на мазнини.

Продукти:

3 чаши брашно

300 гр.

масло

7 гр. суха мая

130 мл прясно мляко

85 мл вода

1 яйце

3 ч.л. захар

1 ч.л. сол

Приготвяне:

  1. В топлата вода се разтваря маята и се оставя да шупне. След това се добавя към яйцето и млякото, и се разбърква с вилица.
  2. На масата се пресява брашното, добавят се захарта и солта. Маслото се нарязва на кубчета и се слага на върха на купчината брашно.
  3. С остър нож маслото започва да се накълцва, като се замесва едновременно с това в брашното. Трябва да се оформят трохи. Съберете ги на топка, без да месите тестото с ръце. Увийте топката във фолио и пъхнете тестото в хладилника за 2-3 часа.
  4. Разточете тестото преди употреба по следния начин: Вземете парче тесто, което ще обработвате, и го нарежете на кубчета със среден размер. Сложете кубчетата между два листа хартия за печене или прозрачно фолио и разточете отгоре.
  5. След това оформете по желания начин и изпечете изделията в добре загрята фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft