Откакто открих рецептата, вече не меся с мая - вълшебното ми млечно тесто! Стават страшни мекици...
26 Октомври 2016
883961
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако не искате да използвате тесто с мая за своите кулинарни творения, непременно обърнете внимание на това. Получава се много близко по вкус и външен вид до това с мая, въпреки че се приготвя с кисело мляко и сода .
Това тесто за пържене в тиган дава голяма възможност за развихряне на въображението и експериментиране.
Банички , понички , мекици , бухтички - каквото пожелаете, все става вкусно и пухкаво!
Съставки:
230 мл кисело мляко
1,5 ч.л. сода
2 с.л. олио
1-2 ч.л. захар
2-2,5 чаши брашно
0,5 ч.л. сол
Приготвяне:
- Разбийте киселото мляко на стайна температура с олиото, захарта и солта.
- Постепенно изсипете вътре пресятото брашно, докато стане еластично тесто.
- Поръсете масата с брашно. Разточете тестото на дебел слой от 1 сантиметър. Поръсете с половината сода равномерно по цялата повърхност.
- Първо сгънете една трета от тестото навътре.
- След това - другата третина.
- След товаобърнете на 90 градуса и отново прегънете по същия начин.
- Получава се такъв пакет, който се разточва отново. Отново се поръсва с останалата сода и процедурата се повтаря. Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го да престои 40 минути.
- Разделете тестото на парчета и пригответе изделия по желание.
- Например, най-вкусните пълнени понички.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари