Сигурно ще кажете - хайде пак кюфтета! Да, но това кулинарно произведение не може да се нарече просто "кюфте". Съчетанието от кайма, кашкавал, картофи и майонезена коричка е толкова далеч от традиционната представа за топки от кайма, че прилича повече на вкусна пържола с гарнитура! Не вярвате? Ами тогава просто опитайте - супер лесно е и адски вкусно.
Бомбички от кайма с картофи и кашкавал
Продукти:
600 гр.мляно месо
400 гр.картофи
250-300 гр.лук
150 гр.кашкавал
2 варени яйца
сол и черен пипер на вкус
олио
50 гр.майонеза
Приготвяне:
Объркайте каймата с подправки по желание. Дъното на тавичката намажете с олио и разстелете на един пласт нарязания лук. След това от каймата с мокри ръце оформете топки, които подредете на разстояние една от друга върху лука. Настържете кашкавала и сложете по 1 ч.л. върху всяко кюфте. Настържете картофите, посолете и овкусете с черен пипер по желание, след което сложете по 1 с.л. от тях върху всяка купчинка от кайма и кашкавал. Отгоре покрийте с настърганите варени яйца, а най-накрая намажете с майонеза - става най-лесно, като просто я шприцовате на решетка върху всяка така приготвена купчинка.
Пъхнете кюфтетата да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Приятен апетит!