Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички - хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички - хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:
Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички - хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена...
39450
Откакто открих рецептата, вече не пържа тиквички - хрупкавки, тънички и с фантастична кашкавалена коричка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е едно от най- бързите ястия с тиквички , подходящо и за основно, и като гарнитура. На вкус е като пържени тиквички, но без да висите над котлона, а освен това тиквичките по тази лесна рецепта имат фантастична кашкавалена коричка . Самите тиквички са меки и сочни, но коричката хрупка приятно. Ароматът им е толкова упойващ, че бързо ще привлече всички в кухнята.

Ето и рецептата за тези хрупкави кашкавалени тиквички :

Хрупкави кашкавалени тиквички

Продукти:

Млади тиквички - 400-500 г

Кашкавал или твърдо сирене - 30 г (най-вкусно е с пармезан)

2 с.л. брашно

2 с.л. растително масло

Подправки:

1 ч.л. босилек / сушен чесън / червен пипер

1/2 ч.л. риган половин

1/4 ч.л. лют пипер

1 1/2 ч.л. сол (или на вкус)

Приготвяне:

Измийте тиквичките добре, изсушете ги, отстранете връхчетата и нарежете на кръгчета (с дебелина 5 мм). Поставете ги в дълбока купа.

Посолете, разбъркайте и оставете настрана за десет минути. След това ги сложете в гевгир, за да отцедите сока.

Поставете кръгчета тиквички върху хартиена кърпа, така че да изсъхнат.

Покрийте тавичката с хартия за печене и намажете с растително масло.

Вземете дебел найлонов плик, в него изсипете брашното и всички подправки, изброени по-горе. След това старателно разтръскайте, така че всичко да се смеси.

Сега на малки партиди поставяйте тиквичките в плика и разклатете добре, за да полепне панировката върху тях.

Сложете кръгчетата тиквички върху хартията за печене и поръсете с настърган кашкавал/пармезан.

Включете фурната и я загрейте до 210 °. Печете тиквичките за 15 минути. В края на печенето включетете само на скара, за да "изпържите" горната част.

Поставете готовите тиквички в чиния и поръсете със ситно нарязани зелени подправки.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft