Откакто панирам тиквичките на фурна, забравихме пържените - хем без мазнина, хем чудно хрупкави стават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто панирам тиквичките на фурна, забравихме пържените - хем без мазнина, хем чудно хрупкави стават!
Откакто панирам тиквичките на фурна, забравихме пържените - хем без мазнина, хем чудно хрупкави...
3783
Източник: За Жената
Откакто панирам тиквичките на фурна, забравихме пържените - хем без мазнина, хем чудно хрупкави стават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Панирани тиквички със сусам на фурна - хрупкави отвън и сочни отвътре. Много, много вкусни - в това ще се убеди всеки, който опита тази рецепта.

Самото приготвяне е много бързо и лесно, тъй като се пекат във фурна и не се използва много олио. Насладете се на рецептата и я комбинирайте със салати, сосове или зеленчукови гарнитури.

Панирани тиквички със сусам на фурна

Необходими продукти: 

  • 2 средни тиквички
  • 4 яйца
  • 150 г пармезан
  • 3 супени лъжици сусам
  • 5 супени лъжици галета
  • 3 супени лъжици брашно
  • сол и олио (по 2 супени лъжици за цялата тава)

Начин на приготвяне: 

Измийте добре тиквичките и ги нарежете на колелца или по дължина на тънки ленти.

резени тиквички

Снимка: YouTube

Посолете ги и ги оставете да се отцедят малко от течността от тях. След това ги избършете от излишната течност.

В една купа смесете брашно, галета, пармезан, сусам, а в друга купа разбийте яйцата и ги посолете.

галета и пармезан

Снимка: YouTube

яйчена панировка

Снимка: YouTube

Потопете всяка тиквичка първо в яйцата, след това в сместа с пармезан, след това отново в разбитите яйца и накрая в сухата смес.

По този начин ще осигурите външния слой, който след изпичане на тиквичките ще им придаде допълнителна вкусност и хрупкавост.

паниране тиквички

Снимка: YouTube

тиквички в яйца

Снимка: YouTube

Готовите тиквички се нареждат в тава, постлана с хартия за печене и леко се намазват с четка, натопена в олио.

панирани тиквички в тава

Снимка: YouTube

Всяка тиквичка се намазва с капка олио, след което се пекат около 20-25 минути в загрята на 200 градуса фурна.

готови панирани тиквички

Снимка: YouTube

хрупкави тиквички

Снимка: YouTube

Наслаждавайте се докато са топли, но са страхотни и когато изстинат.

хрупкави панирани тиквички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

тиквички пане

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft