Панирани тиквички със сусам на фурна - хрупкави отвън и сочни отвътре. Много, много вкусни - в това ще се убеди всеки, който опита тази рецепта.
Панирани тиквички със сусам на фурна
Необходими продукти:
- 2 средни тиквички
- 4 яйца
- 150 г пармезан
- 3 супени лъжици сусам
- 5 супени лъжици галета
- 3 супени лъжици брашно
- сол и олио (по 2 супени лъжици за цялата тава)
Начин на приготвяне:
Измийте добре тиквичките и ги нарежете на колелца или по дължина на тънки ленти.
Снимка: YouTube
Посолете ги и ги оставете да се отцедят малко от течността от тях. След това ги избършете от излишната течност.
В една купа смесете брашно, галета, пармезан, сусам, а в друга купа разбийте яйцата и ги посолете.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Потопете всяка тиквичка първо в яйцата, след това в сместа с пармезан, след това отново в разбитите яйца и накрая в сухата смес.
По този начин ще осигурите външния слой, който след изпичане на тиквичките ще им придаде допълнителна вкусност и хрупкавост.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Готовите тиквички се нареждат в тава, постлана с хартия за печене и леко се намазват с четка, натопена в олио.
Снимка: YouTube
Всяка тиквичка се намазва с капка олио, след което се пекат около 20-25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Наслаждавайте се докато са топли, но са страхотни и когато изстинат.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube