Вкусните, хрупкави картофени кюфтета са измислени за първи път в Гемания. У нас ги наричаме "кюфтета", но в много страни по света са по-известни като картофени палачинки.
Картофени кюфтета в блендер
Продукти:
- 1 кг картофи
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 1 чаша пшенично брашно
- 100 ml слънчогледово олио
- сол
- млян черен пипер
Приготвяне:
Измийте картофите и лука, обелете ги и след това ги нарежете на средни кубчета. Поставете нарязаните картофи в блендер и ги пасирайте. Направете същото и с лука.
Смесете нарязаните картофи и лука в дълбока купа, добавете яйцата и пшеничното брашно. Ако след чаша брашно масата все още остава течна, добавете още малко. Смесете всичко хубаво. Накрая добавете сол и черен пипер.
Гребнете от сместа с лъжица и пуснете в тигана, предварително намазан със слънчогледово масло и предварително загрят. Гответе до златисто кафяво.
Това е всичко, картофените кюфтета в блендер са готови!
Да ви е сладко!