Откакто разбрах за това не съм хвърлила нито една черупка на яйце. Как не ми казаха по-рано, толкова ядове щях да си спестя!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Откакто разбрах за това не съм хвърлила нито една черупка на яйце. Как не ми казаха по-рано, толкова ядове щях да си спестя!
631269
Снимков материал: pixabay.com
Откакто разбрах за това не съм хвърлила нито една черупка на яйце. Как не ми казаха по-рано, толкова ядове щях да си спестя!

Яйчената черупка не бива да се изхвърля! Разберете защо!

90% от яйчената черупка съдържа висококачествен калций и съединения като фосфор, калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който се съдържа в черупката, много по-лесно се абсорбира от тялото – за разлика от други вещества!

Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена и затова в много рецепти за домашно лечение присъства богатият на калций яйчен прах от черупките.

Изследвания на учени от САЩ, Канада и Унгария са показали, че съставът на черупката е удивително сходен с този на човешките зъби и кости.

Редовната употреба на яйчната черупка на прах ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забравите за заболяванията, причинени от недостиг на калций. Както знаем, калцият помага на тялото да произвежда нови клетки от костен мозък – нещо, което е от голямо значение за здравето!!

 

Редовната консумация на яйчената черупка на прах води до:

  • нормализиране на кръвното налягане;
  • намаляване на вредния холестерол;
  • предотвратяване на остеопороза;
  • навременно лечение на киселини в стомаха;
  • профилактика на рахит и анемия при деца – всичко се дължи на съдържанието на желязо в черупката на яйцето;
  • премахване на радионуклиди от тялото;
  • лечение на алергия;
  • нормализиране обмяната на веществата и намаляване на естественото тегло;
  • подобряване здравината на косата и ноктите;
  • лечение на акне – черупката съдържа цинк, който има благоприятен ефект върху кожата;
  • лечение на хронични заболявания на вътрешните органи.

 

Как да си приготвите прах от яйчени черупки?

1) Черупки от пресни яйца . Изсипете съдържанието на яйцето и изплакнете черупката. Варете я в продължение на 5 минути. Подсушете я, след 5-6 часа ще бъде готова за употреба. Отделете тънкия слой от вътрешната страна на черупката и след това подгответе праха, като стриете черупката. Съхранявайте праха на сухо и тъмно място в плътно затворен съд.

2) Черупки от варени яйца . Може да ги използвате за получаването на прах, но се смята, че са по-малко ефективни от черупките на суровите яйца. Няма значение какво е яйцето – бяло или кафяво. За праха използвайте яйца на пиле или пъдпъдъчи яйца. Гъшите и патешките не се препоръчват за употреба – черупките на тези яйца често са причинители на салмонелоза и други инфекции.

 

От години се препоръчва децата да взимат всеки ден щипка прах от яйчени черупки за подобряване на растежа и за предотвратяване недостига на калций. Постепенно дозата може да бъде увеличена. На 7 години детето може да приема половин чаена лъжичка, а за възрастните и децата над 14 години, са достатъчни 1-2 супени лъжици, за да получат дневната си доза калций.

Много полезна е сместа от лимонов сок и яйчен прах – облекчава симптомите на диатеза (повишена склонност към кръвоизливи) и алергия при деца и възрастни. Прахът от яйчената черупка ще ви отърве от проблемите с щитовидната жлеза, ще излекува гастрита и ще пречисти кръвта!

Разкажете за това невероятно средство на вашите приятели и запомнете – яйчената черупка не трябва да се изхвърля!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft